''אדריכל פנים''? אין דבר כזה
הציבור מוטעה לחשוב שאין הבדל בין אדריכל מורשה, מעצב פנים והנדסאי, אך ההבדל משמעותי והשוק פרוץ.
'אדריכל פנים', דרך אגב, הוא כינוי ללא כיסוי ומשרד התמ''ת מזהיר: זו עבירה שתטופל במשטרה. Xnet מסביר מה מותר רק לאדריכל ומה ההבדל בין סוגי המעצבים.
http://www.xnet.co.il/architecture/articles/0,14710,L-3099868,00.html
אני מעלה כאן תגובה שכתבתי באתר Xnet
לא מדויק ולא נכון לדעתי, להציג את הנדסאי האדריכלות כהורסי האדריכלות בארץ. ההנדסאים הוסמכו ע"י גוף ממשלתי בהתאם לקריטריונים ברורים ואת הנעשה אין להשיב. ניתן ורצוי לשפר ולשנות.
אומנם, ללימודי האדריכלות בבתי ספר להנדסאים קל להתקבל אולם, לאורך הלימודים נושרים סטודנטים ועם סיום הלימודים והכניסה לפרויקט הגמר נושרים רבים נוספים. לקו הסיום מגיעים סטודנטים מעטים והם נכנסים לשוק העבודה הפרטי כבעלי משרד תכנון באופן מידי (לטעמי, טעות מרה).
אותו כנ"ל לגבי אדריכלים.
האדריכלים אינם נקיי כפיים. התנהלותם קלוקלת ויש רבים מהם שאינם מיצגים את המקצוע בצורה מכובדת ומותירים אדמה חרוכה בשביל צעידתם.
לעניין ההנדסאים, טוב יהיה אם תוכן עבורם תכנית הכשרה לאחר סיום הלימודים ופרויקט הגמר.
1. תקופת התמחות (שנה עד שנה וחצי).
2. מבחנים בסיום תקופת ההתמחות.
3. עבודה מעשית באתר בנייה לתקופה של חצי שנה כתנאי לקבלת רישיון לעסוק בתכנון אדריכלי.
רק! לאחר מיכן יוכל הנדסאי אדריכלות להביא לידי ביטוי הלכה למעשה את זכויותיו כבעל רישיון לעסוק באדריכלות בבנייה פרטית.
תקופת התמחות זו והמבחנים בסופה תהווה מעין מערכת סינון טבעית נוספת.
אדריכלים בוגרי אוניברסיטאות יוכלו לעסוק בתכנון מיד לאחר סיום לימודיהם כאדריכלים רשומים ובמגבלות החלות עליהם היום, עד לסיום תקופת ההתמחות ועמידה בהצלחה במבחני הרישוי, או אז לא תוגבל סמכותם כפי שקיים היום.
אני השתמשתי בשירותיו של אדריכל פנים שעיצב לי במיוחד נדנדות למרפסת שלי ומאוד אהבתי את זה
זה באמת נושא שלא ברור בצורה מספקת עבור הלקוח שלא מגיע מהתחום והכתבה הזאת עושה סדר בעניינים. אני למשל מתחיל עכשיו פרויקט שיפוצים רציני שכולל תכנון מחדש של הדירה. ברור לי שאזדקק לאיש מקצועי לצורך תכנון אדריכלי ואם כן אז אזקק לאדריכל מורשה שגם יוכל להגיש בקשה לאישור בניה מיוחד ומעצב פנים לא ישרת את המטרה. צירפתי לקישור למשרד אדריכלות ועיצוב פנים שחברים שלנו נעזרו בו והוא כולל גם אדריכל שיהיה אחראי על החלק שציינתי אבל גם מעצב פנים שיהיה אחראי על חלק העיצוב. כך אני יכול להיות רגוע שאני מלווה על ידי כל מי שצריך כדי לקדם את הפרויקט. האם אני צודק?
אתה צודק 100% אם מדובר בעיצוב פנים חייב להיות אישורי בניה אני למשל גר ביישוב והייתי צריך אישור בנייה מהמועצה האזורית שלנו זה פרוצדורה ממש לא פשוטה, אני עכשיו רוצה להרחיב מעט את הגינה השאלה אם יש צורך באישורים נוספים למרות אני רוצה להרחיב רק 20 מ"ר ואני רוצה להוסיף שם נדנדה לגינה ולתחום הכל עם גדר כלשהי חשבתי על גדר במבוק הבנתי מחבר שהתקין גדרות במבוק שזה עמיד בכל תנאי מזג אוויר וזה מה שאני צריך בכל מקרה האם כדאי לי להעסיק אדריכל נוף או שזה מוגזם?
בטח ובטח שיש דבר כזה, אני השבוע עיצבתי את הבית מחדש ורכשיתי פינת זולה חדשה מחברת זולה פלוס ממליץ לכם ללכת אליהם יש להם סחורה מעולה הנה האתר שלהם: http://פינתזולה.co.il/
לגבי אדריכל פנים לפי דעתי אין שום ספק שכל בית שעובר שיפוץ בטח ובטח אם מדובר על המטבח והסלון אז יש צורך באדריכל שייעצב בצורה טובה ונוחה את מוצרי החשמל למטבח, הרי ברור שלא כל אחד יודע איפה למקם כיריים או מיקרוגל ולכן הוא יצטרך עזרה מינימלית מאיש מקצוע שכבר תכנן כמה בתים בחיים שלו.